GrowLIFE Project

#Lisboa #Instituição de ensino #sistema alimentar #sustentabilidade
GrowLIFE's mission is to promote the transition to a more sustainable food system through three main objectives: ensuring healthy food accessible to all, promoting farmers' livelihoods and protecting the environment. To achieve these goals, we will develop activities that bring together the various players in the food system, including agricultural producers, political decision-makers, consumers, chefs and cookery students, to promote the sharing of knowledge about sustainable practices from the garden to the kitchen, and the creation of proximity circuits. The GrowLIFE project is the result of a collaboration between the AgroEcological Caravan team from the Faculty of Sciences of the University of Lisbon and Turismo de Portugal, involving its 12 Hotel and Tourism Schools.
Impacts
Visitas Participativas a Produções Sustentáveis
30
persons per year

Visitas de produtores interessados em aprender/conhecer práticas agrícolas sustentáveis a produções que já implementaram este tipo de práticas.

Target
2 4
Sustainable food production and resilient agricultural practices
Rotas para a sustentabilidade
3
rotas per year

Rotas entre Municípios Focais e Municípios Referência com o intuito de incentivar decisores políticos a promover a sustentabilidade dos sistemas alimentares a nível local

Target
17 6
Knowledge sharing and cooperation for access to science, technology and innovation
Dias Abertos de Produtores
12
Escolas de Hotelaria per year

Mostra de produtos sazonais e sustentáveis, prova e conversa aberta para sensibilizar os consumidores para a importância de um sistema alimentar de base local.

Target
2 3
Double the productivity and incomes of small-scale food producers
Módulo Curricular e Curso Executivo para Profissionais da Restauração
12

Formações que irão capacitar os profissionais da restauração sobre o seu papel na transição para sistemas alimentares sustentáveis, nomeadamente na seleção e confeção de alimentos e bebidas provenientes de produções sustentáveis.

Target
4 7
Education for sustainable development and global citizenship
Project information
Promoter:
Instituição de ensino
No. of people reached:
500 – 5000
Development Status:
In fructification